Син на лидера на джихадистката групировка Ислямска държава Абу Бакр ал

...
Син на лидера на джихадистката групировка Ислямска държава Абу Бакр ал
Коментари Харесай

Син на лидера на „Ислямска държава“ е бил убит в Сирия

Син на водача на джихадистката групировка  " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади е бил погубен в Хомс в Централна Сирия, заяви организация, близка до групировката, и представена от ДПА.
 
" Синът на халифа - Худайфах ал Бадри, е погубен при интервенция против Нусайриях (дума, с която в ИД нормално се назовават силите на сирийския режим, лоялни на президента Башар Асад) и против руснаците край топлоелектроцентралата в Хомс ", съобщи организация Нашир.
 
Агенцията е качила на уеб страницата си и фотография на момче с пушка и във военна униформа, само че не се дават детайлности по кое време е бил погубен синът на Ал Багдади.
 
През 2014 година Ал Багдади разгласи в огромната джамия Ал Нури в Мосул създаването на халифат, обхващащ обширни територии от Сирия и Ирак. Той счита себе си за директен правоприемник на пророка Мохамед и претендира за купата халиф - водач на всички мюсюлмани. 

Миналия месец Ирак съобщи, че е умъртвил минимум 45 екстремисти от ИД при въздушен удар в сирийския град Хаджин. Изтребителите Ф-16 нанесли удара по време на среща на висши водачи на ИД на сирийска територия Сред убитите тогава терористи бе назван и пратеникът на Абу Бакр ал Багдади на срещата, само че не бяха дадени повече детайлности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР